Innovatievragen

De wereld verandert in een hoog tempo en dit vraagt om innovaties. Bureau de Hamvraag begeleidt jouw innovatievragen. Dit doen wij middels een aanpak ontleend aan Design Thinking; een bewezen methode die over de hele wereld leidt tot effectieve vernieuwingen. De innovatiekracht komt uit de mensen om wie het gaat. En die innovatie hoeft lang niet altijd de hele organisatie op zijn kop te zetten. Soms blijkt het juist een relatief kleine innovatie die het grote verschil maakt. 

  • Human Centered Design
  • Korte pressure cookers en langere innovatietrajecten
  • Innovatie vanuit een breed draagvlak

Deze bedrijven gingen je voor

Hoe werken wij?

Onze innovatie-trajecten zijn altijd onderzoekend en ontwerpend. Gebaseerd op de principes van Design Thinking, Social Design en Service Design. Wij zorgen ervoor dat de juiste personen en expertises deelnemen aan de ontwerpgroep. Om een breed draagvlak te creëren en tot sterke ideeën te komen.

We werken in drie fases: Begrijpen, Creëren en Realiseren. Met een scherpe Hamvraag starten we het ontwerptraject.  Samen bepalen we de ontwerp-criteria waar de innovatie aan moet voldoen. Deze uitgangspunten zorgen ervoor dat de innovatie echt iets is waar je na afloop van het traject meer verder kan.

Onze ervaring is dat er in zo’n innovatie-traject altijd veel ‘bijvangst’ is. Zo komt er komt veel nieuwe informatie boven bij de onderzoeksfase. Er zijn er ideeën die de eindstreep niet halen maar vaak snel toepasbaar zijn en al verschil kunnen maken. Ook maakt de groep waarmee wordt geïnnoveerd vaak een positieve ontwikkeling door. Er ontstaat meer verbinding en mensen raken geïnspireerd.

  • Veel bijvangst in kennis en quick wins
  • Inspirerende werkvormen die creativiteit stimuleren
  • Positieve energie en verbinding in de groep

Neem contact op

Vul het contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Ontvang binnen 2 werkdagen reactie
  • Innovatievraag Bondgenootschap in de schuldenvrije aanpak
    In Gemeente Amsterdam wordt in verschillende stadsdelen gewerkt aan schuldenvrije buurten. Werken vanuit de behoefte van de bewoner is de basis. Het is maatwerk, en dus zijn er veel verschillen. Maar gedeeld zijn de elementen (waarden, voorwaarden, bouwstenen) die alle aanpakken in zich hebben, of herkennen. Er is behoefte aan een product om zichtbaar te maken wat de aanpak is, en om de beweging vanuit deze uitgangspunten te laten groeien. 
    Ontdek project
    Case
  • Innovatievraag Innovatie in het onderwijs: Leerlab
    Bureau de Hamvraag begeleidde het ontwerp en de inrichting van een pilot voor de doorlopende leerlijn op niveau 4 van VMBO naar MBO voor het IJburg College en het ROC van Amsterdam.
    Ontdek project
    Case
  • Innovatievraag Innovaties voor een beter bereikbaar Provincie Overijssel
    Hoe motiveer je medewerkers van de provincie Overijssel om beter bereikbaar te zijn? Deze vraag stelde de Provincie Overijssel aan ruim 3500 creatieve makers. Bureau de Hamvraag en Public Cinema wonnen deze challenge met hun innovatieve en onderzoekende aanpak. 
    Ontdek project
    Case
  • Innovatievraag Samenwerking & innovatie in het Amsterdamse MVI-onderwijs
    Als projectleider is Bureau de Hamvraag aangesteld om samen met de verschillende stakeholders toe te werken naar de samenwerking, doorontwikkeling en vernieuwing van het Amsterdamse MVI-onderwijs.
    Ontdek project
    Case
  • Innovatievraag Design Thinking in de klas
    Bureau de Hamvraag kreeg de opdracht om in co-creatie met Xpect Primair en Servicebureau Kinderopvang te zoeken naar duurzame en inhoudelijke vormen van samenwerking tussen het primair onderwijs en de nabijgelegen kinderopvang in Tilburg.
    Ontdek project
    Case
  • Innovatievraag Co-creatie overstap van kinderopvang naar basisschool
    De overstap van peuteropvang naar basisonderwijs is spannend. Voor het kind zelf, maar ook voor de ouders en zelfs voor de medewerkers. In dit proces komen de uiteenlopende werkwijzen van de opvang en het onderwijs naar de oppervlakte. Bureau de Hamvraag heeft in co-creatie concrete middelen ontwikkelt om de overgang te vergemakkelijken. 
    Ontdek project
    Case

Veelgestelde vragen

Wij snappen best dat je nog enkele vragen hebt. Daarom hebben wij deze voor je verzameld en in dit overzicht weergegeven.