Visuele sociale kaart

Bureau de Hamvraag is gevraagd om een sociale kaart te ontwikkelen voor Oekraïense vluchtelingen in Stadsdeel Noord. Deze kaart moet uiteindelijk ook beschikbaar zijn voor alle vluchtelingen die naar Amsterdam-Noord komen.

Met wie?

Gemeente Amsterdam Stadsdeel Noord

De Hamvraag

Hoe kunnen we in korte tijd een visuele sociale kaart van Amsterdam-Noord voor vluchtelingen ontwikkelen, met een link naar locaties op Google Maps?

Opgave

Bureau de Hamvraag is gevraagd om een sociale kaart te ontwikkelen voor Oekraïense vluchtelingen in Stadsdeel Noord (zowel opvanglocaties Hamerkwartier als NDSM). Deze kaart moet op korte termijn inzetbaar zijn voor Oekraïense vluchtelingen, maar is tevens een aanzet voor een sociale kaart voor alle vluchtelingen die naar Amsterdam-Noord komen.

Aanpak

Voor deze opdracht verzorgde Bureau de Hamvraag de projectcoördinatie. Hierbij werken wij samen met een vormgever en vertalers. Belangrijke stappen om tot een sociale kaart te komen waren: werven van en opdrachtformulering voor een vertaler en een vormgever, regelmatig afstemming met opdrachtgever, feedbackronde van conceptversie, toevoegen van organisaties aan Google Maps kaart. Na implementatie zijn we nog een aantal maanden aanspreekpunt geweest om kleine aanpassingen in te kunnen voegen en tot een definitieve versie te komen.

Resultaat

  • Een visuele sociale kaart van Amsterdam-Noord, opgedeeld in 2 delen en in 3 talen.
  • Een QR-code die verwijst naar Google Maps, waar alle voorzieningen vindbaar zijn.
Wil jij ook in korte tijd tot een concreet product komen?

Maar zijn het te veel partijen om samen te brengen?
Bureau de Hamvraag denkt graag mee om in samenwerking tot een product te komen dat inzicht of overzicht geeft.

Vraag offerte aan
Altijd vrijblijvend, je zit dus nergens aan vast!