Voor innovatieve oplossingen

Design Sprint

Bureau de Hamvraag biedt voor innovatie- en ontwerpvragen korte en krachtige Design Sprints aan. Dit zijn Pressure Cookers van een dag tot een week waarbij volgens duidelijke stappen wordt toegewerkt naar concrete en getoetste ideeën, producten of oplossingen. De Design Sprint zorgt er in een korte tijd voor dat het meest creatieve in iedereen naar boven wordt gehaald.

Onderdeel van de Design Sprint is het toetsen van ideeën bij de doelgroep. Het prototype. Deze stap maakt dat je heel laagdrempelig toetst wat de kansen en knelpunten van je idee zijn. Dat draagt bij aan tastbare en toepasbare ideeën.

 • De klant of gebruiker staat centraal
 • Alle belangen en perspectieven komen samen
 • Efficiënte en effectieve probleemoplossing

Deze bedrijven gingen je voor

Wat is een Design Sprint?

Een Design Sprint is een intensief en innovatief proces met snel resultaat. Tijdens de sprint doorlopen we dezelfde fases als bij langere Design Thinking trajecten. Maar waar we bij de langere trajecten meer tijd nemen voor de probleemdefinitie, richten we ons bij de Sprint meer op de juiste oplossing. Het is daarom heel belangrijk om de Hamvraag helder en goed te beschrijven bij de start.

Wij begeleiden innovatievragen in een sprint van minimaal twee dagen tot aan een week, of meerdere dagdelen verdeeld over een aantal weken. We zorgen altijd voor een kop en een staart, met mogelijkheid tot opvolging of terugkoppeling na een aantal weken. Zo borgen we een duurzaam resultaat. 

Samen zorgen we voor een goede groep met uiteenlopende expertises en ervaring. We betrekken de doelgroep-, en/of sleutelfiguren.

Wat kost een Design Sprint?

Een Design Sprint van drie dagen inclusief intake, voorbereiding en opvolging kost €7.500,-. Na deze drie dagen heb je een oplossing voor jouw probleem én getoetst of het in de praktijk kan werken.

Neem contact op

Vul het contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Ontvang binnen 2 werkdagen reactie
 • Sessie met impact Design Thinking als basis voor innovatie
  Bureau de Hamvraag kreeg van GGD-GHOR Nederland de opdracht een creatieve workshop te ontwikkelen en te faciliteren voor hun landelijke werkgroep om samen tot eerste innovatieve ideeën te komen. 
  Ontdek project
  Case
 • Innovatievraag Design Thinking in de klas
  Bureau de Hamvraag kreeg de opdracht om in co-creatie met Xpect Primair en Servicebureau Kinderopvang te zoeken naar duurzame en inhoudelijke vormen van samenwerking tussen het primair onderwijs en de nabijgelegen kinderopvang in Tilburg.
  Ontdek project
  Case
 • Innovatievraag Innovatie in het onderwijs: Leerlab
  Bureau de Hamvraag begeleidde het ontwerp en de inrichting van een pilot voor de doorlopende leerlijn op niveau 4 van VMBO naar MBO voor het IJburg College en het ROC van Amsterdam.
  Ontdek project
  Case

Veelgestelde vragen

Wij snappen best dat je nog enkele vragen hebt. Daarom hebben wij deze voor je verzameld en in dit overzicht weergegeven.