Participatievragen

Bureau de Hamvraag ontwikkelt een creatieve procesaanpak op maat voor participatievragen. We maken participatie toegankelijk, en scheppen heldere kaders. We gaan de straat op, naar het klaslokaal, houden ons op in de kantine of begeven ons op digitaal terrein. We verzekeren een sterke aanpak met uitgesproken verwachtingen en inbedding in het grotere proces. 

Het meenemen van de expertise, wensen en zorgen van bewoners bij een gebiedsvisie, cliënten bij de ontwikkeling van een nieuw product betrekken, of de ervaringen van leerlingen bij een onderwijsvernieuwing in kaart brengen; wij zijn graag zo vroeg mogelijk betrokken bij participatievraagstukken. Dan kunnen we vooraf meedenken over wat een passend moment, heldere context en passende vorm van participatie is.

 • Laagdrempelige en toegankelijke aanpak
 • Strategisch meedenken over de juiste inzet van participatie
 • Participatie met uiteenlopende doelgroepen

Deze bedrijven gingen je voor

Hoe werken wij?

Bij het verhelderen van de Hamvraag bepalen we het gewenste participatieniveau, de beoogde doelgroep en bereik, maar ook de kaders en spelregels van het participatieproces. Als dat helder is gaan we naar buiten! We ontwerpen passende participatie-interventies op maat. Dit kan innovatief en disruptief zijn, maar is vaak juist heel laagdrempelig en toegankelijk met een speels element. Het doel bepaalt het middel. Wij vinden het belangrijk dat de participanten de meerwaarde inzien van de participatie én plezier hebben bij het deelnemen.

 • Passende interventies op maat
 • Duidelijke kaders en spelregels
 • Plezier en een positieve ervaring brengen

Neem contact op

Vul het contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Ontvang binnen 2 werkdagen reactie
 • Participatievraag Bewonersparticipatie Oeffelt
  Bureau de Hamvraag verzorgde de bewonersparticipatie tijdens de jaarlijkse 'Oeffelt loopt uit dag'. Een invulling van bewonersparticipatie om samen te dromen over het Oeffelt van de toekomst.
  Ontdek project
  Case
 • Participatievraag Ontwerp Buurtvisie Holendrecht Amsterdam Zuidoost
  Bureau de Hamvraag heeft voor de buurt Holendrecht in Amsterdam een integrale visie ontwikkelt, waarin de sociaal-economische versterking van de buurt en haar inwoners centraal staat.
  Ontdek project
  Case
 • Participatievraag Bewonersparticipatie fietsparkeren Duinoord Den Haag
  Samen met de bewoners in gesprek gaan over het fietsparkeren in Duinoord. Dat was de vraag van Gemeente Den Haag aan Bureau de Hamvraag. Samen met Haags Samenspel en het projectteam fietsparkeren hebben we de bewonersparticipatie vorm gegeven om tot plannen te komen die ook door de bewoners gedragen zouden worden.
  Ontdek project
  Case
 • Participatievraag Participatie ouderenwoningen
  Woningen bouwen voor ouderen doe je het beste samen met ouderen. In het Hamerkwartier in Amsterdam komen in de nieuwbouw ook seiorenwoningen. Bureau de Hamvraag organiseerde verschillende vormen van participatie om geïnteresseerden vroeg bij de plannen en de ontwerpen te betrekken. Zodat ook in een vroeg stadium de goede keuzes gemaakt kunnen worden om aantrekkelijke woningen te bouwen. 
  Ontdek project
  Case

Veelgestelde vragen

Wij snappen best dat je nog enkele vragen hebt. Daarom hebben wij deze voor je verzameld en in dit overzicht weergegeven.