Bewonersparticipatie Oeffelt

Bureau de Hamvraag verzorgde de bewonersparticipatie tijdens de jaarlijkse ‘Oeffelt loopt uit dag’. Een invulling van bewonersparticipatie om samen te dromen over het Oeffelt van de toekomst.

Met wie?

Bibliotheek BiblioPlus

De Hamvraag

Hoe denken de bewoners van Oeffelt over de toekomst van hun dorp en op welke vlakken zouden zij zichzelf graag ontwikkelen in de toekomst?

Opgave

Voor Bibliotheek BiblioPlus verzorgde Bureau de Hamvraag een evenement vanuit bewonersparticipatie op de jaarlijkse ‘Oeffelt loopt uit dag’. De opdracht was het ontwerpen en uitvoeren van een activiteit waarmee de bewoners in de actieve stand werden gezet en zouden worden geprikkeld na te denken over hun dorp. Nu, en in de toekomst.

“Het is een feest om samen te werken met Bureau de Hamvraag. Anika en Charlotte zijn twee analytische, verbindende en creatieve geesten die het evenement ‘Oeffelt loopt uit’ tot een hoger niveau hebben getild. Zij kijken verder dan de oppervlakte en benaderen vraagstukken net even anders. Door de juiste vragen te stellen zijn ze tot een unieke werkvorm gekomen om de inwoners van de kleine kern Oeffelt te prikkelen mee te denken over de toekomst van hun dorp. Tel daar hun betrokkenheid en enthousiasme bij op en je hebt een zeer waardevol totaalpakket.”

Suzanne Böhmer
Suzanne Böhmer Programmamaker Biblioplus

Aanpak

Bureau de Hamvraag verzorgde de bewonersparticipatie op de jaarlijkse ‘Oeffelt loopt uit dag’. Tijdens dit event werden bewoners van Oeffelt in een plenaire sessie meegenomen op een reis naar de toekomst en uitgedaagd om te dromen. We stapten met elkaar in de tijdmachine. Maar dromen over de toekomst kan niet zonder het heden, dus zo kwam datgene waar de inwoners van Oeffelt in het hier en nu trots op zijn ook aan bod. Samen leverde dat een schat aan informatie en ideeën op waar de dorpsraad vervolgens mee aan de slag kon.

Resultaat

  • Een ludiek en memorabel evenement, waar bewoners hun visie gedeeld hebben.
  • Een kaart vol met input van bewoners uit Oeffelt, waarmee de dorpsraad een programma kon ontwikkelen om Oeffelt verder te ontwikkelen vanuit de behoefte en wensen van bewoners.
  • Een bewonersinitiatief dat is ontstaan tijdens het event en is verwezenlijkt daarna
Wil jij ook iets met bewonersparticipatie?

Maar geen idee hoe? Bureau de Hamvraag denkt hier graag over mee en komt altijd met een speelse en effectieve aanpak!

Vraag offerte aan
Altijd vrijblijvend, je zit dus nergens aan vast!