Werksessies Buurtstrategie

Voor woningcorporatie Eigen Haard ontwerpen en begeleiden we drie werksessies met partners en bewoners voor de buurtstrategie van drie buurten. Een buurtstrategie maakt Eigen Haard voor wijken die onvoldoende scoren op leefbaarheid. De buurtstrategie zoomt in op de problemen in een wijk. Aan de hand van een probleemanalyse komen we tot een set van maatregelen die de komende jaren in worden gezet voor de buurt. 

Met wie?

Eigen Haard

2024

De Hamvraag

Hoe kunnen we in een effectieve werksessie met partners en bewoners tot een set maatregelen voor de buurtstrategie voor de komende jaren?

Opgave

Een buurtstrategie maakt Eigen Haard voor wijken die onvoldoende scoren op leefbaarheid. De buurtstrategie zoomt in op de problemen in een wijk. Aan de hand van een probleemanalyse komen we tot een set van maatregelen die we de komende jaren inzetten in de buurt. Om voldoende goede input te hebben voor het opstellen van de buurtstrategieën organiseren we voor elke buurtstrategie een werksessie in de wijk waar we samen met professionals uit die wijk en met  bewoners brainstormen/nadenken over de probleemanalyse en wat de beste maatregelen zijn specifiek voor het deel waar Eigen Haard woningen heeft.  De vraag aan Bureau de Hamvraag is om deze werksessie te ontwerpen en te begeleiden. 

 

Aanpak

In de werksessie starten we met een actieve kennismaking die inzicht geeft over ieders kennis over de buurt. En over wat men komt halen en brengen. Tijdens de sessie is er ruimte om meer te leren over de aanpak van de partners en de expertise van bewoners. En er is een kwantitatieve buurtanalyse. Samen bepalen we de belangrijkste thema’s en denken we na over de maatregelen die Eigen Haard de komende jaren kan inzetten.

Resultaat

  • Een gedeelde analyse
  • Start van samenwerkingen
  • Een set maatregelen
Wil jij ook een sessie op maat?

Maar weet je niet waar te beginnen? Bureau de Hamvraag denkt graag met je mee!

Vraag offerte aan
Altijd vrijblijvend, je zit dus nergens aan vast!